Hälsning från Linnea

Sommarhagens Ella Mozarella "Linnea" på tur på Tromsö.
Tack Katinka för den jättefina bilden!

Utställningsträning i slottsmiljö


Träna din hund i slottsmiljö. Samvaroträning för unga och gamla hundar samt förberedande utställningsträning. Plats: Svaneholms slott, Skurup. Start: 11.00. Kom i tid! Ingen avgift. Medtag matsäck samt vatten till hunden. Aktiviteten avslutas c:a 13.15. Arrangör: Sydskånska kennelklubben.

Cookie och småhussarna


Småhussarna Åke och Härje med lilla Cookie.
Tack Emma för den underbara bilden!
www.gatecastles.se


Whippetmugg

Idag när Johanna och jag gick på "Matmarknaden" i Ystad så hittade jag ett brittiskt stånd med tekoppar! Jag blev jätteglad när whippet fanns med som motiv för det är så sällan. Den var tillverkad av Staffordshire pottery. Snygg va?

Framsida


Baksida, med lite mindre motiv

Ps. Jag har gjort en liten blogglista (för ägare till Sommarhagehundar) med automatisk uppdatering (alltså den som är senast uppdaterad hamnar överst). Har jag glömt nån eller är det någon som har en ny så meddela mej så länkar jag! :)

Export Norge

Sandra med Mille
Lycka till!

Uppställningsbilder valpar 10 veckor

16:33 by Maria G 0 kommentarer
Luna 10 veckor


Mille 10 veckor


Jazpers morgonpromenad

16:29 by Maria G 0 kommentarer

Jazper och Mia är morgonpigga! Här är en bild från i morse kl 07.15. Vad gör man inte för att slippa den värsta värmen (eller var det turisterna, Mia)? ;)

Jag har 3 inlägg idag så jag lägger in dem i tidsordning.

Hemsidan uppdaterad



Johanna med Luna och Mille


Jag har gjort juli-uppdateringen på nyheter och lagt in lite nya bilder på förstasidan, kontaktsidan, valpsidan och nyhetssidan. Jag har också ÄNTLIGEN fått mina gamla bildfiler från tiden innan -09 och det är MASSOR! Så förhoppningsvis kan jag uppdatera bildgalleriet från förr någon gång framöver.

Detta är min sista semestervecka och jag och Johanna har koppeltränat de två kvarvarande valparna på stan. De är jätteduktiga trots värmeböljan som legat över södra Sverige i flera veckor! Hundarna har verkligen varit slöa och påverkade, men ändå vid gott mod. Sommarhagens Twilight flyttar till Norge i morgon och sedan är det bara mina hundar kvar och vardagen kommer att ha sin gilla gång.

Tack Mikael och Ronnie för den fina Whippetboken ni skickade till mej, den hade jag inte i min samling! Supergulligt!

Sen... ni har väl inte missat nyaste Whippetbladets hanhundsspecial? NUCH SUCH SLCCH Sommarhagens Cristalle finns att se på sid 71. Snygga gamla duktiga River som dessutom är FARMORSFARFAR till vår nyaste valpkull! Inte illa! Mer info om River finns på Kennel Amazing Flash.

Jag vill också tacka min yngsta dotter Johanna som hjälpt mig mycket med valparna, trots att hon själv haft sommarjobb. Det är inte alltid så roligt att vakna till valpbus kl 06 och kliva i valpkiss flera gånger om dagen... Sen att ha en mamma som inte kan skjutsa pga valpar och skall ha hjälp med att fota och hej och hå... Tack Johanna! Tack även till Julia som hjälpt mig att fota 5-veckorsbilderna. Hon befinner sig just nu i Franrike på en hästgård och jobbar som volontär med att rida in hästar, sköta hundar, plocka frukt, rensa ogräs bl a. Vad gjorde jag utan mina duktiga döttrar!?!

Ibland kan jag tycka att det är lite tråkigt att hemsidorna och bloggarna inte besöks lika ofta numera eftersom den snabbaste och ibland enda newsfeeden görs via Facebook. Visst, det är praktiskt att bara behöva kolla ett ställe, men det man ska komma ihåg är att såna nyheter är dagsfärska-ibland timfärska, "försvinner" globalt och inte ens alla man önskar läser dem, dvs "gone-baby-gone"... Jag skulle vilja slå ett slag för hemsidorna och bloggarna igen! :) Det ligger mycket arbete bakom både hund- och ägarprestationer, uppdateringar och layout och ... kommentera gärna mera!!! :) Det är ju en enkel credit att ge den som skrivit det du läser och fotat bilderna du tittar på! :) Jag har ju pga problem med spam tagit bort möjligheten för att kommentera direkt i bloggen men det är verkligen JÄTTEKUL om ni som läser skriver i gästboken istället! :) TACK!

Sommarhagens Endlessly och S. Twilight 9 veckor

Min söta Luna med ett "kepsöra"

Två av valparna har vi kvar, men nu har jag tagit bort valphagen i köket och de får bo med oss "vuxna". På natten sover de i min säng vilket är jättemysigt, dessutom får jag sovmorron för de ligger så skönt så de vill inte kliva upp. På torsdag flyttar S. Twilight "Mille" till Norge.



Mille sover så gott i sängen så hon har glömt tungan ute... ;)



Koppelträning och kvällsdopp

Johanna och Mike med valparna


Mille och Luna


Kvällsdopp med Chessie



D-kullen 8 år!


Grattis Dashing, Mocca, Lea, Rosso, Saba och Maxi.

Två damer i sina bästa år! Lea och Mocca
Foto: Annelie Söderholm

Södras KM

Sommarhagens Singin in the Rain blev 10:e bästa whippet på SvVk/södras Klubbmästerskap i Lure Coursing! Bra jobbat Bengt och Kenzo!
Fullständigt resultat finns på chattsidan Whippetfolk.

Bild från Julia i Bordeaux




Nytt LC-cert!!!


Sommarhagens Floomrider tog idag LC-cert i Sollefteå och blev 2:a med 81.25 poäng. Stort grattis Mia och Frodo. Sommarhagens Eldorado deltog också men jag vet ej placering ännu. Detta är 3:e LC-certet i år taget av en Sommarhage! =)

Mia Jonsson med Nemo och Frodo
(bilden är tagen av Jeanette Sällström på LC-provet i Söderhamn tidigare i år)

Valparnas nya familjer


Familjen Thorup och Gucci



Valparna träffar sin pappa Higgins.
Watson blir väldigt imponerad av att möta en
vuxen hane och upptäcka en viss likhet...


Ronnie och Mikael med Watson och Higgins

VARMT LYCKA TILL MED ERA VALPAR