Lisa tog LC-cert

Sommarhagens Moulin Rouge "Lisa" blev 5:a och fick sitt första LC-cert på provet i Norberg igår! Stort grattis Jeanette! Detta är 3:e kullsyskonet ur Musikalkullen som erövrat LC-cert! Fantastiskt roligt! :) Dessutom det 4:e certet i år för Sommarhagens whippets! Vilka fantastiska valpköpare jag har! Jättefina bilder finns på www.lisabellawhippets.blogspot.com

Sess Miros Victoria "Lova" som bor hos fodervärd Carina Roth var på inoff utställning igår och blev BIR samt BIG-3. Grattis Carina!

Soffan full samt framtidsplaner...


Ja så här kan det se ut en fredag kväll på Sommarhagens kennel. Finns inte mycket plats kvar i soffan (fotot är taget med min gamla mobilkamera, därför suddigt men ack så mysigt).

Denna vecka har varit ganska lugn frånsett en del ovisshet gällande mitt arbete till hösten, men det är en process som pågått under hela året. Jag har arbetat åt Region Skåne (Landstinget i Skåne) i flera år men f o m 1/11 är mottagningen där jag arbetar såld till Carema. Personalövergång och förhandlingar väntar...

Detta innebär också att jag delvis måste avvakta med vinterns planerade mittelspitz-kullar. Dock är det bestämt att Sess Miros Victoria skall omparas med samma hanhund som i våras, vi väntar på att hon ska börja löpa i höst. Hennes halvsyster Sess Miros Å´Lala ska eventuellt också paras kring nyår, men som sagt, detta beror på min nya arbetsgivare och hur mycket ledighet jag kan ta ut. Valpsidan kommer att uppdateras i höst. Båda mitteltikarna är anmälda till Sofiero och S M Å´Lala "Isa" kommer att ögonlysas i höst.


Nytt forum för LC

11:24 by Maria G 0 kommentarer
Nedan info har jag kopierat från LC södras blogg:

Nu finns det ett nytt forum för LC-aktiva och intresserade. Forumet är uppdelat i 3 olika delar, en helt öppen för alla och envar samt 2 steg av slutna delar, en del för vardera verksamhetsklubb där man kan diskutera den specifika klubbens verksamhet, prov osv. Samt en tredje del för PKLC och domare där man måste vara en del av PKCLS styrelse eller LC domare för att få tillgång till dessa respektive delar. Hoppas att många registrerar sig och att forumet kan göra det lättare för alla att dela med sig av olika LC erfarenheter. http://forum.lurecoursing.se/

Luna 3,5 månad

Sommarhagens Endlessly "Luna" 3,5 månad
Tack för hjälpen med fotot Johanna!


Luna på kapptävling

Cimbria hundkapplöpningsklubb anordnade EM idag! Vi åkte dit för att titta på greyhounds och whippets som sprang samt för att socialträna Luna.
Efter tävlingen hälsade vi på vår fodervärd som har mittelspitz Sess Miros Å La´la "Isa". Hon såg jättefin ut och hade fått mer päls än sist. Hon är anmäld till Sofiero, precis som Sess Miros Victoria (Lova).


Samma rörelsemönster till lekinbjudan men en väsentlig storleksskillnad!

Vinthundsvalpar av olika raser.


Europamästerskap greyhoundracing veteraner.




Luna på grillkväll

När man är liten kan man inte vara ensam hemma så länge, därför fick Luna följa med på grillning i Bussjö ikväll. Hon va så duktig! Hon fick bl a sitta i Klas knä och äta grillad kyckling med gaffel och när vi åkte hem pruttade hon i taxin så vi fick ha korsdrag! Tänk va små whippetvalpar kan mycket!


En trött liten Luna vilar på altanen sent på kvällen.


OBS Whippetträffen kl 18 flyttad

För nyheter se http://www.lisabellawhippets.blogspot.com/
Pga vädret stannar vi hemma. Hoppas vi ses på nästa träff istället!

Ps. Min bloggdesign lever sitt eget liv ibland och det som skall vara i högra marginalen hoppar ner till botten? Märkligt! Jag ska se om jag kan fixa till det i morgon kväll. Ser ju för tokigt ut.

Whippetträff Lomma hundbad 8/8 18.00

Jeanette Sällström (http://www.lisabellawhippets.blogspot.com/) arrangerar som vanligt spontana whippetträffar lite här och där kring Malmö. Häng med på söndag till Lomma hundbad. Jag har kopierat en del av hennes text via mailutskick nedan. Mycket trevligt initiativ och ju fler som kommer desto roligare! Vill ni ha hennes mail om whippetträffar framöver så hör av er till henne.

"Jag tänkte mig Hundbadet i Lomma. Det är så häftigt när de springer runt i det långgrunda vattnet, skönt också för dem att bada lite medan det fortfarande är varmt i vattnet. Det ligger kanske 6-700 m söder om småbåtshamnen.
När jag var där ställde jag mig på parkeringen i hamnen och gick de 10-15 min på gång/cykelbanan för att det är ett bra sätt att värma upp dem också innan frispringet, men de som vill kan ju ses vid parkeringen 17.45 så går vi tillsammans.//Jeanette"

Lova 3 år

Grattis Lova som fyllde 3 år 31/7!
Hurra hurra hurra!
Bor hos fodervärd Carina Roth.


Luna på sitt första hundevent

Idag anordnade sydskånska kennelklubben utställningsträning i Svaneholms slottspark. Luna fick delta i valpgruppen och fick träna att stå på bord, bli tafsad på av en domare och gå i trekant. Vi fick också göra en liten valpövning där vi skulle gå i 2 ringar mot varandra och försöka hålla kontakt med vår valp. Det var väldigt avslappnad stämning i fin miljö. På riktig utställning är det ju mera nerver och stress i luften.
Luna var jätteduktig och väldigt cool. Det enda hon blev riktig konfunderad över var ett gäng engelska bulldoggar som snörvlade. Men så hittade vi ett knippe whippets och då kände hon sig genast "som hemma".

Luna 3 månader - mycket att titta på idag!