WR-licens och parning...

Flera goda nyheter från helgen! Sommarhagens Manzano slog till ordentligt i Norge med sitt första cert mm, se inlägget nedan. Sommarhagens Moulin Rouge var i Asarum och fick sin Whippet Race licens! Grattis Jeanette! Sist men inte minst - vår vackra Sommarhagens Corals & Pearls löper! Java kommer att paras med Riki, se hemsidan Planerade valpar http://www.sommarhagens.se/

Sommarhagens Manzano - Cert, BIM och kval till Crufts!!!

08:56 by Maria G 0 kommentarer
Sommarhagens Manzano (till vänster) BIM, cert och kvalificerad till Crufts!
BIR (till höger) Sable Shades Joyful Jennifer
NKK Bjerke. Domare: Terje Lindström


Zano, ägare Hanna Wilhelms Torp

Sommarhagens Aquarelle har somnat in...

I min första whippetkull, A-kullen, föddes 2 tikar 1996 som har varit med oss länge. Nu har Aquarelle "Tanyah" fått somna in. Ägd och saknad av Emma Karlgren Grindborg, Gatecastle´s kennel, Sveg. Tanyah blev 15,5 år gammal.

Tanyah ställdes ut med flera CK och BT-placeringar men hennes största egenskap var som duktig avelstik. Hon födde 15 valpar ur 3 kullar (1 kull på Sommarhagens och 2 kullar på Gatecastles) varav flera avkommor meriterats på utställning och Lure coursing med certifikat och framstående placeringar. Den mest meriterade avkomman är SUCH NUCH SLCCH Sommarhagens Cristalle (kennel Amazing Flash) och nämnas bör även min egen avelstik Gatecastle´s Octopussy af Sommarhagen som har 2 cert på utställning samt även själv varit en mycket duktig avelstik.

Många historier finns naturligtvis att berätta om Tanyah då hon levt ett så långt liv, men det jag mest kommer ihåg var hennes stora lycka över att ha flyttat hem till Emma på bondgården i Flor och stolt fångade en höna i munnen..... eller hennes envisa instinkt med att rymma just innan hon skulle valpa...... i Härjedalens björnrika skogar... Fina Tanyah... Hon är ihågkommen av många.

På bilden ovan: Tanyah 15 år med matte Emma och barnbarnsbarnet Sommarhagens Possibility "Cookie" född maj -10.

Lisa på WR



Sommarhagens Moulin Rouge "Lisa" var med på sin första Whippetracetävling idag för att ta sitt första licenslopp. Hon vann dessutom G-finalen och vi grattar förstås matte Jeanette! Vi hoppas kunna hänga på med Java snart eftersom det gick så bra på hennes första träning förra helgen. Vi ska bara testa stängd startbur först men det är nog inga problem. Bilden ovan är från målgång i sandgropen under ett träningstillfälle i Halmstad förra helgen.
För mer bilder se www.lisabellawhippets.blogspot.com