8 veckor - dygn 56



Javas mage växer för var dag och valparna är pigga och rörliga i magen. Man kan nu inte bara känna dem med handen, utan även se en liten välriktad spark eller nos-/ändpuff på Javas mage. Jag tror ju att hon kommer att föda dem tidigare än beräknat (fredag nästa vecka som är dygn 63) och jag har tittat tillbaka i bloggen för 1,5 år sedan då hon fick sin första kull (Twilight-kullen) och de föddes på dygn 60. Tidigare än dygn 58 ska inte en tik föda sina valpar på, för då är det risk att de inte överlever. Så denna helg händer troligen ingenting, men någon gång under nästa vecka beräknas valparna se dagens ljus. Nu hoppas jag inte det blir under tis-ons för då ska jag åka på en anställningsintervju i Östersund... som jag inte kan boka om, för den är viktig! Julia har "jour" under tiden, men jag vill ju naturligtvis helst vara med själv. Så nu hoppas jag på att de kommer endera före eller efter detta, och som hon ser ut nu hoppas jag VERKLIGEN på att de kommer före!

Java 7 veckor + 2 dagar

Java är verkligen rund om magen och vi går kortare och långsammare promenader nu. Hon äter med god aptit allt som serveras. Hon mår bra och valparna är pigga, knuffas och sparkas i magen. Nu är det bara 1,5 vecka kvar till valpning!

LC-proc Sjöbo

16:11 by Maria G 0 kommentarer
Tre av kullsyskonen i Musikalkullen deltog i årets sista LC-prov och fick godkända lopp, bra poäng och blev placerade i hård konkurrens.

Sommarhagens Singin' in the Rain (76+86,5) 12 placering (8 plac fick cert)
Sommarhagens Moulin Rouge (80+79,75) 19 placering
Sommarhagens Footloose (69,5+82) 34 placering

Kenzo har ett LC-cert sedan tidigare, Lisa och Higgins har två och står inför LC-Championat.

Java 6 veckors dräktighet

Oj, redan så tjock? ...

5 veckors dräktighet

Nu är det 5 veckor sedan vi parade Java och magen börjar växa lite. Jag kommer att ta en magbild varje helg fram till valpningen. Spännande att se hur många det blir, färger och kön.

Java i 5:e dräktighetsveckan

Jag hade bokat tid för ultraljud idag men tyvärr var jag tvungen att jobba över och fick avboka tiden. Då Java visar säkra tecken på att vara dräktig så väljer jag att inte boka ny tid. Valparna beräknas födas kring Halloween, alltså om 4,5 vecka. Håll tummarna för många små söta "pumkins".