Blåsig Advent

Alejandro

Det blev ingen julskyltning för min del pga storm och regn. Istället för att få någon flygande sak i huvudet så valde jag att sitta hemma och göra adventskort på valparna istället, mycket trevligare. Jag önskar alla mina valpköpare och kommande valpköpare en riktigt trevlig advent och hoppas att ni inte råkat illa ut pga stormen. Valparna är nu 3 veckor och 3 dagar gamla.



Bloody Mary


Born this Way




Speechless



Bad Romance



Lady Gaga



LoveGame


Poker Face



Paparazzi

Grattis Musikalkullen 4 år!

20:52 by Maria G 0 kommentarer


Jag hurrar idag för Higgins, Lisa, Kenzo, Neo, Lucia och Chilli som fyller 4 år - HURRA! Hittade en bild på dem när de var 4,5 vecka gamla. (Tyvärr saknas hela år -07 på min dator).

Valparna 2 veckor (och 2 dagar) gamla

Born this Way och Alejandro



Bad Romance "Húni" och LoveGame


Bad Romance "Húni" och LoveGame


Lady Gaga

Mamma Java med den ofrivillige statisten Nalle


Paparazzi och Speechless



Poker Face



Poker Face och Bloody Mary "Märy"




Speechless "Flisan"



Valparna är nu drygt 2 veckor och vi har börjat avvänjningen med att stödmata med lite färskfoder. Vi tar en liten klick på fingret som är uppblandat med vatten så det bara är att svälja. Jag brukar i vanliga fall börja när de är 3 veckor gamla, men eftersom kullen är så stor så börjar jag tidigare denna gång. Vi vill att de ska bli mätta och sova längre (nu kan de vakna varannan till var 3:e timme för att dia) och vi vill spara på mamma Javas krafter. Hon är en superduktig mamma, men ser lite ut som Twiggy nu.
Färskfodret vi har valt till denna kull är närproducerat och jag hämtar det direkt ifrån fabriken, se länk till Nordic Hundfoder. Vi kommer också att ge dem rå äggula från lantägg härifrån Österlen.


Eftersom de tålt maten så bra så kommer jag att blanda i ett milt avmaskningsmedel idag, det blir första avmaskningen på valparna (Java är avmaskad före och efter parning).


Valparna har bra vikter på cirka 500 g i genomsnitt, men som alltid är några större och några mindre. De som väger mest är våra röda grabbar som också har mest temperament, Alejandro och Borneo, men även tiken Lady Gaga ligger på ungefär samma vikt. Minst är lilla Flisan.

Valpar brukar öppna ögonen och öronen vid cirka 2 veckors ålder, och vissa av kullsyskonen har börjat öppna sina små "knappnålsögon". Först ut var Paparazzi som faktiskt föddes på dygnet innan sina kullsyskon vid 23-tiden. Men det har inte så mycket med saken att göra eftersom det bara rör sig om några timmar. Bad Romance "Húni" tittade på mig i morse så hon är på G och även Speechless "Flisan". Men ännu kan de inte fokusera på objekt utan ser ganska suddigt.


Som ni märker så har vissa fått sina smeknamn redan och en har t o m fått en egen blogg! Hur häftigt är inte det? Två veckor gammal och har en egen blogg?!



Speechless "Flisan" http://www.whippetflisan.blogspot.com/
Bad Romance "Húni"
Bloody Mary "Märy"
LoveGame "Lovis"
Lady Gaga

Alejandro
Paparazzi
Poker Face
Born this Way (går under arbetsnamnet "Borneo" än så länge)

Många klor att klippa

Sommarhagens Lady Gaga




Det var meningen att jag skulle lägga upp nya bilder i helgen, men vi hann inte. Vi har haft fullt upp och igår firade vi min födelsedag och var ute hos hästarna i många timmar. Att sedan bara pyssla med hundarna, mamma Java speciellt, byta bäddar och klippa 162 pyttesmå valpklor på väldigt rörliga små valpben tar sin tid. Vi får prova igen till helgen och då har nog de flesta öppnat sina ögon. Paparazzi som föddes först har redan ett litet knappshålsöga.



Sommarhagens Alejandro



Hela hungriga gänget och lilla Speechless överst som lärt sig att ta för sig.


Tikvalparna tingade!

Alla våra fem tikvalpar är nu tingade! Hanarna kan man ha första- och andrahandsval på än så länge. Man avvaktar tills de är ungefär 5 veckor innan man vet om de får båda sina testiklar och har möjlighet att delta och få meriter på t ex utställning och Lure Coursing (LC). Hemsidan kommer att uppdateras ang LC nästa vecka och även statistik på våra tävlande hundar.

Valparna 2 dygn gamla

Valparna har blivit döpta och de har fått sina namn efter några av Lady Gagas låttitlar. Vi har även tagit första enskilda bilderna och uppdaterat hemsidan. www.sommarhagens.se Vi har cirka 5-6 valpspekulanter, så än finns det tid att reservera en valp. En s k "halv fodervärd" sökes för en fawn/vit hanvalp, helst boendes i Jämtland och med intresse för utställning och tex lure coursing el dyl. Hör av er till mig på tel 073-8202796 el mail sommarhagens@hotmail.com.

9 valpar födda!

Java födde sin första valp i natt 22.55 och den sista 9.18 i morse. Det blev 9 st (4 hanar och 5 tikar). Hon var jätteduktig och allt gick så smidigt. Barnmorskor var min dotter Julia och hennes goda vän Marcus. Tusen tack, utan er... <3

Alla valpar har goda vikter mellan 250-320 g och är livliga. En hane och två tikar blev blå med vita tecken, resten av gänget är röd/fawn med vita tecken och en tik som är ljust beige med vita tecken.

Java har nu fått vila ut och blivit rentvättad och ligger på torra fällar och sköter om sina små på bästa sätt. Hon har fått extra Frolic och köttbullar utöver sin vanliga kost och blir kärleksfullt omskött av oss alla.