Texas BIR-valp!

Sommarhagens Alejandro "Texas" BIR- samt BIG-valp på
JHKK:s inoff utställning på Frösö Park. Foton Maidie Rosén.

Kritik: 4 mån hanvalp, utstrålar harmoni. Utmärkta proportioner m utmärkta kurvor. Välskuret huvud m flat hjässa. Valptänder. Fina ögonm, korrekta öron, mkt bra hals och överlinje. Välkroppad med bra förbröst, utmärkta vinklar. Härlig benstomme och tassar. Vacker välvning över länd och kors, korrekt svansansättning. Rör sig väl med riv i steget. Bra päls och färg. Domare: Ewa Widstrand.
HP Bästa valp


Texas
Vacker huvudstudie av Maidie.

Trött kille, första utställningen och mycket intryck.
Mysigt att få vila en liten stund i mattes famn.

Vinthundsträffar med 100 mils avstånd?

20:04 by Maria G 0 kommentarer
Julia, Lisa och Lisa med kullsyskonen:
Sommarhagens Bad Romance "Húni"
Sommarhagens LoveGame "Lovis"
Sommarhagens Lady Gaga "Stella"

Vinthundsträffar är härliga! Där kan man umgås med hundarna helt avslappnat och låta dem springa och leka under ordnade förhållanden, och vi 2-benta kan prata om vårt gemensamma intresse - vinthundar! Min äldsta dotter Julia var på vinthundsträff i Käglinge fårhagar i Skåne och hade där en liten valpträff eftersom tre av de 4 månader gamla valparna ur Lady Gaga-kullen hade sammanstrålat! Jättehärligt att se dem på bild. Som vanligt vid denna ålder fladdrar öronen som kepsar, men det är naturligt vid tandömsningen och rättar till sig sedan. Foto: Jeanette Holmgren Sällström.


En desto vint-rigare vinthundsträff var jag på i Östersund. Vi hade planerat att gå på isvägen "Medvinden" på Storsjön, men pga blixthalka (snön på isen hade smält bort, så det var s k "blåis") så var det omöjligt utan dubbskor/broddar och det är faktiskt ansträngande för hundarna också. Därför gick vi från Badhusparken upp mot Jamtli och tillbaka genom stan. Vi stannade och fikade vid Jamtlis brygga, bild nedan. Foto Maria Eldh.

Med vid denna träff var borzoierna Chanel och Godis, ägare Maria Eldh. Salukin Darius, ägare Lena Manneby. Whippeten ..... ägare Urban Jonasson som också hade sin son med. Whippeten Frodo (Sommarhagens Floomrider) och salukin Dexter, ägare Mia Jonsson samt jag själv med Texas och Java.

Virrigt värre kan det bli med massa glada hundar och ägare!

Texas vill ha bulle!
Foto: Lena Manneby

Detta gör vi om!!!

Är det någon fler som vill vara med på vinthundsträffar i södra Skåne eller Jämtland, så finns det en maillista för Skånegruppen samt en Facebook-grupp för träffarna kring Östersund. Hör av er till mig i så fall!