Tre generationer

Vi fotade lite 3-generationsbilder idag eftersom Kenzo ska åka hem i morgon. Från vänster:
Sommarhagens Singin' in the Rain, S. Frostic Queen, Gatecastle´s Octopussy af Sommarhagen.










Musikalkullen 6 månader

Grattis till Lisa, Lucia, Higgins, Kenzo, Chili och Neo som blir 6 månader idag!!!

Coralle 7 år


Det har hänt så mycket de gångna veckorna och vi har haft släkt boende hos oss så jag har faktiskt glömt bort att gratta Coralle på sin 7-årsdag 8 maj. Coralle själv har inte lidit någon nöd i brist på tårta och ljus. Hon ligger som vanligt under sin filt och sover gott.

Hurra hurra hurra - för Coralle 7 år!


Ännu en LC-licens och en BT-placering!

Sommarhagens Faristella blev idag Bästa Tik - 2 på en inofficiell utställning i Söderhamn, anordnad av SvVK/nn LC-sektion. Domare var Elisabet Jansson (kennel Wolftone).

Å inte nog med det... Samma eftermiddag sprang Stella sitt licenslopp och fick sin Lure Coursing licens. Stort grattis till både ägare Annelie och utställningshandler Mia! Bra jobbat!

I morgon är det officiellt LC-prov på samma plats och då håller jag tummarna för Sommarhagens Floomrider "Frodo" som är anmäld. Jag hoppas också att det överhuvudtaget blir någon tävling. Enligt rykten på plats så vällde det in massa MC-knuttar idag och planen var tydligen dubbelbokad.... Vilken rysare!?!

Under körsbärsträdet


Det har inte blivit så mycket datorsittande den gångna veckan p g a vackert väder, besök från Jämtland och Johannas konfirmation. Hundarna har inte varit på så väldigt många promenixer men å andra sidan har de myst gott i rastgården under körsbärsträdet (bilden ovan) och på solstolarna på altanen. Whipparna ligger gärna mitt i solen, Chessie på stengolvet i skuggan och Lova i mitt knä så hon ser vad som händer ute på vägen. Det är härligt för dem att få vara ute mycket i det varma vädret.

Det är mycket som skall rymmas på vår lilla gård. Förutom hundgård, husvagn, 3 bilar, en släpvagn, en studsmatta.... så ska här även finnas plats för en betande häst!

Zinnyett har varit halt en vecka efter en stukning. Julia hoppade med henne och Zinny tappade skon vid nedslaget och rev upp "ballen" bakom hoven. Hovslagaren var här och fixade till detta, men en viss hälta i trav kvarstår. Därför rids inte Zinny nu utan hon får gå i "koppel" (så pratar hundfolk mot bättre vetande....). Men tacksamt nog behöver jag inte klippa gräset och jag hoppas hon lägger en stor fin hög här någonstans också, för jag behöver gödsel till mina rhododendronbuskar.

Zinnys söta mule

Ps. Har hört ryktas under veckan som gått att två Sommarhagen-hundar har sprungit provlopp på LC! Snart väntar alltså licenslopp för både S. Faristella och S. San Salvador. Lycka till!