Fosterrörelser - 7 veckors dräktighet

Java har idag gått 7 veckor av sin dräktighet, bara 2 veckor kvar. I helgen gjorde vi vår sista långpromenad. Hon börjar bli lite småtjock och jag tycker det är för långt att gå för henne. Nu blir det som längst bara en stilla tur ned till Marinan vilket ligger rätt så nära, men man kan gå sakta, stanna och titta på båtar och änder. Det är skönt att vara ute hur-som-helst och man behöver ju inte powerwalka i timmar jämt och ständigt. Rätt skönt faktiskt, matte får ta det lugnt också.


I lördags när vi satt på stranden kände jag fosterrörelser. Så ljuvligt. Man blir alldeles varm om hjärtat när man känner en liten spark eller en nospuff.

"Farfar" Sommarhagens Jack Sparrow

7 april blev Sommarhagens Jack Sparrow "Jazper" farfar till en liten kull valpar på Höglias kennel, se deras blogg och hemsida. Pappa till kullen (och alltså son till Jazper) är Per-Móbiles White and Black Cowboy och mamma är Macawe Miah. Vi önskar lycka till med de små liven.

Sticka till djuren - Raggmus


På LC-provet i Sjöbo såg jag några 6-månaders greyhoundvalpar med otroligt vackra, välsittande stickade täcken i Alpaca. Jag har inte lyckats hitta beskrivningen men beslutade mig för att göra ett försök att sticka whippettröjor, fast jag köpte melerat raggsocksgarn till att börja med. Tänkte att det var bäst att provsticka med ett billigare garn för att kunna "hitta modellen". Jag fick dessutom en idé att sticka kattleksaker med kattmynta så jag började med att göra en egenkomponerad "raggmus".

Beskrivning Raggmus:
Lägg upp 28 maskor av raggsocksgarn på stickor nr 4,5.
Sticka rätstickning så det blir en fyrkant, cirka 15 cm (alla sidor ska va lika långa).
Maska av.
Vik stycket som en trekant med avigsidan utåt.
Sy ihop men lämna 3 cm så du kan vända ut till rätsida.
Fyll med bomull och kattmynta.
Sy ihop sista biten.
De trådar som finns kvar från uppläggningen och avmaskingen kan kompletteras med en tredje för att kunna flätas till en råttsvans.
Tidsåtgång: "En stund på kvällen".


Jag lägger upp en film på Buddah här nedan som visar när han fått sin Raggmus så ser ni hur uppskattat jobbet är! Sätt igång och sticka nu!
(Om ni undrar vad som låter i bakgrunden förutom musik, så är det Coralle som dricker vatten...)

Buddah med sin raggmus

21:16 by Maria G 0 kommentarer

Ultraljud


Idag var det dags för ultraljud av Java och Lova som vi parat för 5 resp 4 veckor sedan. Det visade att Java var dräktig med 5 valpar men tyvärr var Lova tom! Så det var både glädjande och lite tråkigt på samma gång...
Javas beräknade nedkomst är 10 maj och Lova kommer att paras igen på nästa löp med annan hane. Tack Carina för ultraljudsfotot! Här syns 2 valpar, en längst upp i mitten och en ned till vänster. Valparnas huvud är cirka 1 cm nu.

Jag vill också passa på att göra lite "reklam" för whippetträffar i södra Skåne som anordnas av Jeanette Sällström, ägare till Sommarhagens Moulin Rouge. Är det någon som känner för att pröva på tex kapp i Landskrona eller bara träffas och låta whipparna leka inom ett inhängnat område så hör gärna av er till henne på detta mail. Hennes blogg LisaBella Whippets, se länk nedan. Hon skrev också ett bra reportage i senaste Whippetbladet, riktigt inspirerande!

Vill någon prova på Lure Coursing så kontakta mej, så ska jag hjälpa er vidare.

Må så gott i vårsolen!

SvVK/s utställning 15 maj

Svenska vinthundklubben/södra avd håller sin sedvanliga "Bosjökloster-utställning" på Backagården i Höör i år. Se PM här. Sista anmälningsdag 20 april.

Beachwalk


Chessie, Java och Coralle på en av våra dagliga promenader på stranden.


LC-cert till Kenzo o Higgins!!!


Sommarhagens Singin' in the Rain "Kenzo" (till höger i bild) blev idag 2:a på LC-provet i Sjöbo och fick sitt första LC-cert (80,25 poäng). Sommarhagens Footloose "Higgins" blev 4:a och fick sitt andra LC-cert (79,75 p). Sommarhagens Moulin Rouge "Lisa" blev placerad på 14:e plats av totalt 47 whippets (77,25 p). STORT GRATTIS till ägarna! Fullständigt resultat finns på http://www.vklcs.blogspot.com/.


Foto: Jeanette Sällström, tack så mycket! Fler bilder finns på hennes blogg http://www.lisabellawhippets.blogspot.com/.



Sommarhagens Cameleont


Sommarhagens Cameleont 11,5 år
(Multi Ch Balzac Strålande Tider x Sommarhagens Aquarelle)

Nippe är fortfarande pigg och leker med mattes vante! Härligt att se! Tack för bilden Anna.

Chessie och Lova

Chessie fyller idag 7 år, grattis älskade gumman! Lova har idag gått 3 veckor av sin dräktighet. Vi håller tummarna! Nästa vecka blir det ulraljud. Bilden ovan är från hösten 2007 då Lova bara var liten valp.


Chessie och Lova -07

Java 4 veckors dräktighet

Nu har det gått 4 veckor sedan vi parade Java och snart 3 veckor (onsdag) sedan vi parade Lova. Båda damerna har vägrat äta senaste tiden och båda damerna beter sig dräktiga. Men det är ännu för tidigt att säga nåt säkert. Vi har fått tid för ultraljud 14 april.

Idag var jag och Johanna ute vid Ale Stenar i Kåseberga. Vi hade bara Chessie med oss, det är så bökigt med alla hundarna och korifterna där man måste bära över dem. Chessiegumman fyller snart 7 år.