Valparna 2 veckor (och 2 dagar) gamla

Born this Way och Alejandro



Bad Romance "Húni" och LoveGame


Bad Romance "Húni" och LoveGame


Lady Gaga

Mamma Java med den ofrivillige statisten Nalle


Paparazzi och Speechless



Poker Face



Poker Face och Bloody Mary "Märy"




Speechless "Flisan"



Valparna är nu drygt 2 veckor och vi har börjat avvänjningen med att stödmata med lite färskfoder. Vi tar en liten klick på fingret som är uppblandat med vatten så det bara är att svälja. Jag brukar i vanliga fall börja när de är 3 veckor gamla, men eftersom kullen är så stor så börjar jag tidigare denna gång. Vi vill att de ska bli mätta och sova längre (nu kan de vakna varannan till var 3:e timme för att dia) och vi vill spara på mamma Javas krafter. Hon är en superduktig mamma, men ser lite ut som Twiggy nu.
Färskfodret vi har valt till denna kull är närproducerat och jag hämtar det direkt ifrån fabriken, se länk till Nordic Hundfoder. Vi kommer också att ge dem rå äggula från lantägg härifrån Österlen.


Eftersom de tålt maten så bra så kommer jag att blanda i ett milt avmaskningsmedel idag, det blir första avmaskningen på valparna (Java är avmaskad före och efter parning).


Valparna har bra vikter på cirka 500 g i genomsnitt, men som alltid är några större och några mindre. De som väger mest är våra röda grabbar som också har mest temperament, Alejandro och Borneo, men även tiken Lady Gaga ligger på ungefär samma vikt. Minst är lilla Flisan.

Valpar brukar öppna ögonen och öronen vid cirka 2 veckors ålder, och vissa av kullsyskonen har börjat öppna sina små "knappnålsögon". Först ut var Paparazzi som faktiskt föddes på dygnet innan sina kullsyskon vid 23-tiden. Men det har inte så mycket med saken att göra eftersom det bara rör sig om några timmar. Bad Romance "Húni" tittade på mig i morse så hon är på G och även Speechless "Flisan". Men ännu kan de inte fokusera på objekt utan ser ganska suddigt.


Som ni märker så har vissa fått sina smeknamn redan och en har t o m fått en egen blogg! Hur häftigt är inte det? Två veckor gammal och har en egen blogg?!



Speechless "Flisan" http://www.whippetflisan.blogspot.com/
Bad Romance "Húni"
Bloody Mary "Märy"
LoveGame "Lovis"
Lady Gaga

Alejandro
Paparazzi
Poker Face
Born this Way (går under arbetsnamnet "Borneo" än så länge)

0 Response to "Valparna 2 veckor (och 2 dagar) gamla"