Första dygnet

Tik 2 beige med vita tecken

Natten har varit lugn. Jag har bara vaknat vid några tillfällen då Java ändrade ställning och valparna började gny. Nu på förmiddagen har jag fått väga alla utom tik 1 som Java är mycket rädd om. De väger nästan alla 300 g, men den lilla tiken "Sparvöga" väger 230 g. Hon föddes sist som en liten bonus, på ultraljudet syntes nämligen bara 5. Den enda hanen i kullen föddes i en flod av fostervatten och kom till världen med ett riktigt splasch. Han kommer att heta Sommarhagens River Flows in You. Det passar bra med tanke på flod=river och att namntemat för denna kull blir The Twiglight saga och så heter en av filmlåtarna. Men inte desto mindre därför att SEUCH NUCH SLCCH Sommarhagens Cristalle "River" finns i pappans stam. Jag tycker om namn som betyder nåt. Hanvalpen är redan tingad och kommer att bo hos Mikael och Ronnie i Lund som äger Sommarhagens Footloose som är pappa till kullen.

Java (nybadad i handdukar) och lilla Sparvöga 230 g

När sista lilla valpen föddes hade vi TVn på och det var Så ska det låta. Just när hon föddes så spelades Marie Fredrikssons "Lilla Sparvöga" och därmed fick hon smeknamnet Sparvöga.
Individuella bilder på alla valpar kommer i morgon.
En lite spooky grej är att Mikael ringde precis när hanen skulle födas.... och sen ringer han igen och då spelas Footloose på TV.... som ju pappan/hans hund heter.... märkligt ibland... så många sammanträffanden.
Idag fyller Coralle 9 år! Dessa valpar är linjeavlade på henne, en underbar tik!


0 Response to "Första dygnet"